One Page

O nas

Prawdopodobnie najlepsza kuchnia na Ursynowie

W naszej restauracji przygotowujemy dania od podstaw. Używany jedynie najlepszych i najświeższych produktów od specjalnie dobranych dostawców.

Szef Kuchni Winowajcy Roku.

Swoją zawodową przygodę zaczął 15 lat temu.
- "Sztuka gotowania bierze się z pasji, jeśli tego nie czujesz to się do tego nie bierz. Zawsze stawiałem na pierwszym miejscu smak, łączenie składników czym prościej tym lepiej. Dodatkową inspiracją był dla mnie wyjazd na Wyspy Brytyjskie gdzie miałem okazję pracować w renomowanych projektach, tam zaraziłem się smakami kuchni śródziemnomorskiej. W Winowajcy Roku spodziewajcie się przede wszystkim jakości i prostoty serwowanych dań. "
Zapraszam
Marcin Lirsch

Drodzy goście

Już teraz możecie zamawiać u nas swoje ulubione dania. Dostawy realizujemy na terenie całego Ursynowa. Zamawiać możecie pozycje z naszego menu pod numerem telefonu

MENU

Pyszne wybory

Przygotuj się na wykwintne doznania smakowe. Nasze dania pobudzą wszystkie zmysły.

Dania główne

  • Pierś z kury zagrodowej ze skórą sous-vide

    41
    sos cydrowy z polskich
    jabłek, zioła, młoda marchewka
  • Steak z polędwicy wołowej

    70
    frytki
    steak-house, gremolada
  • food-item

    Comber z jagnięciny sous-vide

    72
    demi-glace, pistacje, piklowany burak,
    puree z pasternaku

Przystawki

  • Ruben (kanapka) wytrawna chałka, mięso seitan

    32
    kimchi, tofu, domowy majonez
  • Nowość

    Smażone ziemniaczki z wędzoną papryką

    18
    pikantnym sosem romesco
    i aioli
  • food-item
    Nowość

    Łosoś peklowany gravlax

    42
    kiszona cytryna, mikro zioła,oliwa lubczykowa
  • food-item

    Tatar wołowy otulony dymem z jabłoni

    39
    marynowane polskie grzybki,
    cebulka,domowy kiszony ogórek,
    żółtko,mus z musztardy francuskiej
  • Talerz wędlin naszej produkcji

    32
    z pieczywem na zakwasie, masłem ziołowo czosnkowym
  • Talerz serów pleśniowych i dojrzewających

    34
    marmolada z owoców
    sezonowych, orzechy włoskie, rukola
  • Marynowane oliwki

    19
    w ziołach z
    czosnkiem podpłomyk

Zupy

  • Zupa dnia

    18
  • Zupa rybna

    35
    z kawałkami ryb i owocami morza z grzanką, oliwa lubczykowa
  • Domowy rosół z wiejskiej kury

    18
    i wołowiny z parmezanowymi kluseczkami

Makarony

  • Domowe spaghetti alla chitarra z sosem marinara

    31
    i grana padano
  • Domowe spaghetti alla chitarra z krewetkami

    45
    cukinią,
    czosnkiem, chili, szpinakiem w
    emulsji z białego wina i masła

Pizza

  • Spinaci

    38
    pomidory San Marzano,
    mozzarella fior di latte, czosnek,
    świeży szpinak, kozi ser
  • food-item

    Olive

    29
    pomidory San Marzano,
    mozzarella fior di latte, mix oliwek
  • Bianka

    42
    mozzarella fior di latte,
    gorgonzola, pecorino, ser kozi,
    grana padano
  • Carciofi

    39
    pomidory San Marzano,
    mozzarella fior di latte, grillowane
    karczochy, pieczarki, czosnek grana
    padano, natka pietruszki
  • Hawaii

    32
    pomidory San Marzano,
    mozzarella fior di latte, szynka, ananas
  • Di Pesce

    42
    pomidory San Marzano,
    mozzarella fior di latte, owoce morza
  • Salmone

    42
    pomidory San Marzano,
    mozzarella fior di latte, łosoś
    peklowany, kapary, rukola, grana padano
  • Spianata & gorgonzola

    39
    pomidory San
    Marzano, mozzarella fior di latte,
    pikantne włoskie salami, gorgonzola,
    pomidory
  • Salami spianata

    36
    pomidory San Marzano,
    mozzarella fior di latte,
    pikantne włoskie salami
  • Fungi & Cotto

    34
    pomidory San Marzano,
    mozzarella fior di latte,
    pieczarki, szynka
  • Campana

    32
    pomidory San Marzano,
    mozzarella di bufalla, bazylia,
    oliwa z oliwek
  • Prosciutto Crudo

    38
    pomidory San Marzano,
    mozzarella fior di latte, szynka
    crudo, grana padano, oliwa z oliwek
  • Margherita

    25
    pomidory San Marzano,
    mozzarella fior di latte
  • Marinara

    23
    pomidory San Marzano,
    oliwa z oliwek

Ryby i owoce morza

  • Pieczona w całości dorada

    59
    salsa
    pomidorowa z oliwkami, szalotką,
    kolendrą, czosnkiem i oliwą
  • Krewetki w emulsji winno- maślanej

    39
    czosnek, chilli, natka
    pietruszki, grzanki
  • food-item

    Ośmiornica

    69
    smażone ziemniaki, sos romesco, sałatka śródziemnomorska

Sałaty

  • Nowość

    Sałata gruszką Klapsa confit

    33
    gorgonzola, prażone pistacje, grzanka, oliwa
  • Sałata z łososiem marynowanym

    36
    awokado, jajkiem
    sous-vide, majonezem truflowym, grzanką

Vege

  • Ramen wegetariański

    25
    z marynowanymi
    warzywami, kapustą pak choi,
    jajkiem, kolendrą
  • Frytki z batatów, wegańskie mięso seitan

    32
    chilli, domowy majonez,
    szczypior
  • Hummus z oliwkami

    26
    pieczona feta, pomidorki cherry, domowy chleb naan

Desery

  • Lody rzemieślnicze

    26
    z owocami
    sezonowymi i bitą śmietaną
  • food-item

    Beza z kremem mascarpone

    22
    likierem
    Cointreau, migdałami, musem
    z truskawek

Specjalność tygodnia

Nasze usługi

Dokładamy wszelkich starań żeby zapewnić najwyższy poziom usług

Prywatne przyjęcia

Profesjonalna organizacja prywatnych spotkań w większym gronie.

Przyjęcia urodzinowe

Doskonałe miejsce to świętowania wśród najbliższych

Spotkania biznesowe

Zaciszne miejsce do prowadzenia rozmów biznesowych

Kontakt

EUGENIUSZA ROMERA 4B, WARSZAWA

TEL. +48 500 014 646